Om Golden Retrieveren

 

MENTALITET

Golden retrieveren er generelt imødekommende og tillidsfuld, hengiven over for familien, glad for familiens børn og venlig mod fremmede og andre hunde. Golden retrieveren er velegnet som selskabs- og jagthund. Racens væsen kan dog variere fra hund til hund og spænde fra en noget underdanig tæve til en han, der siger kraftigt fra, hvis den føler sig udfordret. I racen arbejdes der dog målrettet på at undgå disse yderpunkter.

 

BEHOV

Golden retrieveren er en hund, der kræver opdragelse, mentalt stimulerende beskæftigelse og fysisk motion. Den er meget kontaktsøgende og selskabelig og har brug for opmærksomhed fra familien.

 

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Golden retrieveren er samarbejdsvillig og let at opdrage, blot det sker med venlighed og konsekvens. Træn i korte, tempofyldte sekvenser og udnyt hundens glæde ved at bære rundt på noget i munden. Den kan blive en fremragende lydighedshund. Glad for vand.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Som jagthund arbejder golden retrieveren ikke selvstændigt. Dens opgave er at hente nedlagte fugle på førerens anvisninger. Den er lydhør og opmærksom og holder generelt nær kontakt. Også som familiehund er den forholdsvis nem at holde inden for afstukne rammer.

 

PELS OG PLEJE

Den glatte eller let bølgede pels har en tæt, vandafvisende og godt isolerende underuld. Hunden har moderate behæng på brystet og bagsiden af benene, fyldigere på halens underside. Pelsen er ikke arbejdskrævende, men den skal gennembørstes og friseres regelmæssigt.

 

HØJDE

Hanner 56-61 cm. Tæver 51-56 cm.

VÆGT

27-36 kg.

FARVER

Alle nuancer af gylden eller creme.

 

OPRINDELSE

Golden retrieveren blev skabt i grænseegnene mellem England og Skotland sidst i 1800-tallet. Baggrunden er formodentlig en krydsning mellem gul labrador retriever, irsk setter og den nu uddøde tweed water spaniel. Golden retrieveren blev hurtigt populær blandt jægere for dens nænsomme måde at apportere fuglene på. Senere er den blevet en af de mest populære selskabshunde i mange lande, og den gør desuden stor nytte ved opsporing af fx narko og sprængstoffer, som redningshund og som servicehund for handikappede.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Golden retriever.

 

 

Størrelse   Temperament Pelspleje  Aktivitetsniveau

Stor        Samarbejdende Mellem     Højt